Suurin niistä on kemia

Pohdin tuossa parissakin postauksessa niitä asioita, joista ei olisi valmis tinkimään parisuhteessa. Oon aina välillä pyöritellyt teemaa mielessäni ja tullut sellaiseen lopputulemaan, että vaikka jotkut peruselementit olisivatkin tärkeitä, homman ydin on kokonaisuus.


 

Sellainen, että se ihminen kokonaisuutena vaan kolahtaa. Yhtäkkiä huomaakin, että on joku merkillinen yhteys ja vetovoima. Jos kemiaa ja vetovoimaa ei ole, ei moni hyväkään piirre riitä kiehtomaan ja niistä vähän haastavimmista tulee huutomerkkejä. 


 

Jos oot (ja luulen, että olet) kokenut sen tunteen, kun jostakin ihmisestä vaan heti tiedät, että jes, toi on niin mun tyyppi. Sepä onkin aika makee tunne. Ja vähän siinä tulee ajatelleeksi, miten me ihmiset ollaan hormoneiden, feromonien ja joidenkin muiden merkillisten juttujen vietävissä. Ellei sitten satu olemaan joku tosi laskelmoiva ja materialistinen hahmo. 

 

Sellaisten ei-näkyvien voimien vietäväksi antautuminen vaatii vähän rohkeutta ja luottamusta. Jotenkin kuitenkin ihan supersiistiä, ettei ihan kaikkea pysty opettelemaan tai etukäteen päättämään. Joskus asiat vaan tapahtuu. Ja hitto soikoon just silloin kun vähiten odotat.

 

Sellaisen kohdatessa onkin sitten uudenlaisten pohdintojen edessä. Mutta oon sitä mieltä että kemian kohdatessa loppu on aika paljon kiinni siitä että mitä haluatte, yhdessä. 

 

Mutta voisko olla niin, että onkin ihan tärkeää, että suhteessa on joku pikkuinen haaste? Että pysyy dynamiikka kiinnostavana? Jotain, mitä joudut hiomaan itsessäsi ja ehkä hän myös kohtamaan jotain, joka pitää funtsia läpi? Koska haluatte. Tässä on koko homman mielenkiintoisin kohta. Miten saada siitä palapelin palasesta sellainen, että se sopii ihanasti, vaikka ei täydellinen olekaan. Mutta siihen se silti solahtaa.


 

Loppuun vielä jotakin mitä mietin...

 

-       pidä huolta ystävyyssuhteistasi ja tavatkaa ystäviänne myös yhdessä

-       viettäkää aikaa myös ihan tavallisesti ja kahden kesken, aina ei tarvitse olla sirkushuveja ja bakkanaaleja

-       jatka omia harrastuksiasi ja huomaa, jos teillä onkin yhteisiä mielenkiinnon kohteita, niitä voi tehdä joskus kimpassa. Ole kuitenkin kiinnostunut hänen harrastuksestaan

-       ethän sorru kuvittelemaan, että voisit muuttaa toista, ihminen voi muuttaa vain itse itseään (eli jos lähtökohtaisesti ajattelet, että kun muutan hänestä xxxxx, sitten hän on hyvä kumppani. Ei mitenkään voi olla hyvä lähtökohta!

-       anna hänelle tilaa. Tehdä omia juttuja, olla omien kavereiden kanssa. Pieni etäisyys kirkastaa ajatuksia ja asioita

-       ole kiltti – se ei maksa mitään mutta antaa paljon

-       puhukaa, mutta myös kuunnelkaa

-       olkaa rehellisiä ja avoimia

-       arvosta häntä juuri sellaisena kun hän on

-       viehäty hänestä aina uudestaan – ja sano se ääneen

-       pieni kosketus tai kiva viesti silloin tällöin pitää mukavasti mielessäTua

Kommentit

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat