Unelmia ja dopamiinihommia

Onko sulla unelmia? Jos ihan just nyt joutuisit vastaamaan tähän kysymykseen, mitä vastaisit?

 

Mä ryhdyin kuuntelemaan Emilia Vuorisalon Rakkaus haltuun -kirjaa, kun huomasin, ettei parisuhde ole pakonomainen päämäärä mulle enää. Vapaus ja rauha astui olemiseen tämän myötä. Kirja onkin paljon muuta, kuin jokin resepti, miten saisit pysyvän rakkaussuhteen toiseen ihmiseen. Rakkaus haltuun on enemmänkin opas hyvään suhteeseen itsesi kanssa.


❝ Parisuhteessa on tärkeää ymmärtää molempia osapuolia, ei pelkästään toista. Ennen kaikkea sinun on ymmärrettävä itseäsi.❞   
Lisa Nichols

 

Ihan kirjan aluksi tein testin, jossa selvitetään ohjaako toimintojani dopamiini vai serotoniini. Testin perusteella olen dopamiinivoittoinen. Emilia kuvaa dopamiinivoittoista mm. näin: ”Olet todennäköisesti keskivertoa energisempi, uteliaampi ja luovempi.” Voit tehdä testin Docemilian nettisivuilla. Kokeile! 


 

Voin täysin allekirjoittaa nämä dopamiinivoittoisen edut ja sudenkuopat. CV:stäni voi todellakin lukea, että olen parhaimmillani pienen paineen alaisena ja Tinderissä saattaa lukea, että olen spontaani ja välillä vähän villi heittäytyjä. Nämä ominaisuudet ovat nopeita dopamiinipurskahduksia aiheuttavia. Kuten myös päihteet, seksi, ruoka, some… Mitä tulinkaan kirjoittaneeksi Vuoristoratavuosi 2020 -postauksessa? Siitä, miten monet mua miellyttävät asiat liittyvät ruoan ja juoman jakamiseen hyvässä seurassa! 

 


Sitten kävi niin, että huomaamattani aloin etsiä merkityksellisyyttä päiviini. Koen voimakkaasti, että mulla on paljon pohdittavaa asiaa ja jaettavaa. Tutkittavaa ja kysyttävää. Viime vuoden tapahtumat sekä lisääntynyt oma aika nostaa pintaan asioita, joita haluan tuoda esille ja käsitellä. 

Tuntuu, kuin tuhannet tähdet alkaisivat tuikkia sisälläni. Jokaisella niistä on tarina, joka haluaa valoon.

 

Niinpä aloitin tämän blogin ja kirjoittamisen. Rakastan kirjoittaa! Tuntuu, kuin olisi löytänyt vanhan ystävän. Rakkaus haltuun –kirjasta sitten selvisi, että tämä blogi toimii minulle terveyttä edistävän ja kestävän dopamiinin lähteenä. Kirjoittaminen on luovaa! Minulle merkityksellistä. Ja auttaa minua toteuttamaan unelmani. Tiedän sen, vaikka en vielä tiedä mikä unelmani on…

 

Niin. En tiedä mistä unelmoin! 

 

Unelmani ovat seuraava asia, jotka työstän kristallin kirkkaaksi. Unelmat ovat aiemmin pitkälti liittyneet työpaikan saamiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Ja tietenkin siihen parisuhteeseen ja perheen perustamiseen. Unelmoiminen on vuosiksi jäänyt arjen haasteiden kanssa painimiseen ja nopeiden dopamiinipyrskähdysten lähteiden äärelle hakeutumiseen.

 


Löydän unelmani taas, itselleni ja itseäni varten. Voi olla, että unelmastani tulee myös työni. Voin kaikessa rauhassa matkata unelmiani kohden nauttien terveyttä edistävästä ja tasaisesta dopamiinivirrasta. 

 

Kiva, kun olet mukana matkalla!

 

Tua

 

Ps. Palataan siihen serotoniiniin vielä jossain vaiheessa.

Kommentit

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat