Meditaatiohaaste osa 3: Haaste suoritettu!

Meditaatiohaasteen viimeinen raportti Rukan maisemista. 

Tulin tänne eksän (poikien isä) ja poikien kanssa. Huomenna on sitten toisenlainen haaste ja pitäisi voittaa pelko ja mennä ankkurihissiin ja tulla suksilla alas.

 

Päivä 9: Palautuminen

 

Tämä haastekohta olikin jooga nidri -harjoitus, syvärentoutus, ja kesti noin 20 minuuttia. Koko kehon tiedostaminen ja rentouttaminen. Satu toisteli lempeästi, että olisi hyvä pysyä hereillä. Eräs ystäväni kertoi, että jooga nidraan voi helposti nukahtaa, joten Sadun kehotukseen löytyi hyvä syy.

 

Itse kun olen utelias ihminen, pysyin valppaana ja odotin mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Haluan tehdä tämän uudestaan.

 


Päivä 10: Liike

 

Tää haaste yllättää kerta toisensa jälkeen kokemattoman meditoijan. Enpä olisi osannut kuvitella, että meditoimiseen voisi kuulua liikettäkin. 

 

Jälleen tässä kohdassa huomasin, että suorittaja-Tua pyrkii esiin ja tein liikettä varmastikin liian kovalla nopeudella, kun alkoi ihan pyörrytyksen tunne tulla. Taas olisin tarvinnut ohjausta liikkua hiiiiiiitaaaaaasti. Mutta tiedänpä ensi kerralla! 


 

Päivä 11: Irtipäästäminen

 

Irtipäästämisen haaste pääsee lemppareihini. Visuaalisena ihmisenä pääsen hyvin mukaan näihin harjoituksiin, jossa visualisoidaan jotakin. Tällä kertaa Satu ohjasi kulkemaan peltoa pitkin kuumailmapallolle ja sen kyytiin. Jotta pallo nousisi ilmaan, piti päästä irti. 

 

Mistä haitallisista mukanasi raahaamista tunteista tai ajatusmalleista sinä päästäisit irti?

 

Minä tiputin kuormasta pettymyksen, itseni vähättelyn ja yksin jäämisen pelon.

 

Irtipäästäminen oli aiheena jo tammikuun alun kirjoituksessani Irtipäästämisen sietämätön keveys.

 


Päivä 12: Muutos

Muutos-haasteesa mentiin taas hengittelyillä. Tämä on selvästi mulle eniten haasteita tuova juttu. Vaelteleva mieli ja levottomuus yrittävät heti nostaa piinaavia päitään. Mihin mulla on aina kiire? 

 

Pitää ottaa tästä haasteesta eri osia ja jatkaa harjoituksia! Docemilian sivulla on pidempi Sadun jooga nidri -rentoutus. Sen kokeilen ainakin!


...


Täällä Rukalla on muuten monta meditatiivista juttua... tykkylumiset maisemissa kävely ja takkatuli. Lumisateen villi leijailu valonkajoissa. Ja mun lemppari SAUNA. Voisin saunoa ja jäähdytellä tuntikausia.


Ihanaa viikkoa sinulle!

TuaKommentit

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat