Meditaatiohaaste osa 1: Kyyneleitä ja kylmiä väreitä

Vanha tuttuni Satu Heikinheimo vinkkasi alkavasta blogihaasteesta Facebookissa. Meditaatiohaasteen hän toteuttaisi yhdessä Emilia Vuorisalmen kanssa. Haaste innosti minua uuden äärellä olevana heti, eikä minulla ei ole minkään sortin aiempaa kokemusta meditoinnista.  

Olen aina ajatellut, että meditointi on jotenkin liian syvällistä tai etten vain pysty olemaan keskittynyt ilman mitään tekemistä. Voin kyllä hyvin keskittyä tuhannen palan palapeliin tai uppoutua kirjaan. Assosioin meditoimisen mielen tyhjentämiseen ja se on tuntunut jotenkin pelottavalta. 

 

Kuinka ollakaan, samana ilta pääsin Rakkaus haltuun -kirjassa kohtaan, jos Emilia vinkkaa erilaisia keinoja palautua ja rauhoittaa stressitasoa ja hormonitoimintaa. Haasteella oli siis mielestäni selkeä tilaus energiassani. Kuten kirjassakin kerrotaan, meditoinnin hyvistä vaikutuksista on runsaasti tieteellistä näyttöä.

 

Tässä ensimmäinen osa (päivät 1-4) meditaatiohaasteen toteutumisesta ja elämäni ensimmäiset kokemukset meditoinnista. Suoritin meditoinnit aamulla, ennen nousua päivän puuhiin. Nämä haasteet olivat sopivan lyhyitä aamuajankohtaa ajatellen. Ja löytyvät Suplasta.

 


Päivä 1: Läsnäolo

Satu ohjasi tiedostamaan hengityksen ja eri kehon osat. Rauhallinen ääni ja Sadun tapa ohjata, toimivat kohdallani hyvin. Luulen, että ohjatussa meditaatiossa on tärkeää, ettei ohjaajan äänessä ole sellaista, joka kiinnittäisi liikaa huomiota. 

 

Odotin levottomuutta tai tylsyyden kokemusta. Satu kannusti kivasti että ”saat olla juuri niinkuin olet”. Kun oli aika lopetella ja kiittää harjoituksesta, huomasin, että olisin voinut jatkaa. Olo oli jotenkin jäsentynyt ja kevyt. Tuli hyvä mieli positiivisesta kokemuksesta.

 

Päivä 2: Merkityksellisyys

 

Aluksi keskityimme hegittämään syvään. Satu pyysi miettimään tapahtumia viimeisen seitsemän päivän ajalta. Ja kiinnittämään huomiota niihin, jotka sieltä nousivat päälimmäisinä sekä pohtimaaan, miksi ne olivat merkityksellisiä.

 

Omista viikon kokemuksista tunnetasolla merkityksellisiä olivat tapahtumat, joissa koin itseni tarpeelliseksi, osoitin empatiaa ja koin intohimoa. Merkityksellisyys tuntui voimakkaana ja nosti pintaan kyyneleet. Kyyneleissä vapaus ja onni. Hämmästyin ja olen ihmeissäni. Pieni hetki ja valtava voima! 

 

Jäin fiilistelemään kuten Satu lopuksi kannusti – ”tutki minne flow vie”.

 

 

Päivä 3: Luovuus

 

Tässä meditaatiossa tutkimme missä luovuus tuntuu. Minä löysin luovuuden päästäni, jostakin otsan ja silmien takaa sekä molemmista käsistä ja rintakehän alueelta. 

 

Tämä harjoitus oli ensimmäinen, jossa muita ajatuksia pyrki tulemaan esiin. Mutta Satu onkin sellainen velho, että tiesi tämän ja sai palaamaan ja keskittymään harjoitukseen.

 

Päivä 4: Unelmat

 

Ensimmäinen aamu, jolloin haaste meinasi unohtua, kun arkinen aamu kaappasi mukaan. Onneksi muistin kuitenkin haasteen ja asetuin makuulle olohuoneen lattialle unelma-haasteen vietäväksi.

 

Haasteessa matkattiin lammelta kivipolkua pitkin vuorelle Sadun lempeän ja aidon äänen johdattamana. Matkalla sain useamman kerran kylmiä väristyksiä, sellaisia hyviä viboja. Viisas neuvo vuorella oli: Unelmia ei voi suorittaa.

 

Pakko tässä kohtaa kertoa, että Sadun tapa ohjata on ainakin minulle todella toimiva. Pidän siitä, ettei ohjaus ole tekemällä tehtyä ja mekaanisen kuuloista. Sadun ohjaus on aitoa ja intuitiivista ja siitä kuulee rauhan ja hymyn. Kiitos.Haasteessa on edetty jo puoliväliin. Raporttia matkasta (päivät 5-8) jälleen ensi viikolla. Aion jo tämän kokemuksen perusteella ottaa meditoinnin osaksi arkeani.


Tua

Kommentit

  1. Kiitos tästä, meditaatio kiinnostaa, vaikka olen aina ajatellut ettei se sopisi mun kärsimättömälle luonteelle. Hengittämistä olen kyllä ihan yrittänyt tietoisesti opetella. Se oikeasti rentouttaa ja rauhoittaa. Valoa viikkikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla oli toi sama, kun joogakin on tuntunut liian hitaalta. Tää taitaakin olla se oppiläksy meille - päästä eroon suorittamisesta 💛

      Poista

Lähetä kommentti

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat