Irtipäästämisen sietämätön keveys

Vuoden vaihtuessa some täyttyy lupauksista tai lupauksista olla lupaamatta mitään. Pian elämää 48 vuotta takana, osaan jo olla lupaamatta. Paitsi tänä vuonna sen, että otan opikseni viime vuoden läksyistä, jotka universumi heitti tielleni.

 

Nyt vuoden toisena päivänä pohdin, miksi joistakin asioista, ajattelumalleista ja tavoista on niin merkillisen vaikea päästää irti. Vaikka järkikin sanoo, että anna jo olla. Tuttu ja turvallinen pitää meistä sinnikkäästi kiinni ja me puristamme takaisin. Tästä samasta syystä ajaudumme usein haitallisiin ihmissuhteisiin tai elintapoihin. Uusien tapojen oppiminen vaatii toistoja. Kehittyminen ja kasvaminen yleensä pohjakosketusta ja oivalluksen. Ja tahtoa muutokseen.

 

Olen nyt toistuvasti törmännyt näihin ajatuksiin, että saat sen mistä luovut tai päästämällä irti jostakin tulee jotakin uutta tilalle. Itse asiassa tätä sivuttiin terapeutin kanssa joulukuussa, kun pohdin hedonismia päiväunien aiheuttaman morkkiksen takia. Että jos luopuisin ajatuksesta olla tehokas ja tuottava ja ajatella asian niin, että panostan itseeni nyt niillä tavoin kun se on tällä hetkellä mahdollista. Mitä itseni piiskaaminen päiväunien takia hyödytti? Ei mitään.

 

Irtipäästämistä tai oikeastaan toiveesta luopumista on myös se, kun totesin terapeutille, että en edes tavoittele parisuhdetta nyt. Unohdan sen ajatuksena tai lähtökohtana. En ehkä ihan kokonaan, koska olen parisuhdetyyppi, mutta jospa nauttisin tällä erää matkasta vailla päämäärää. Huomaan löytäväni rauhaa ja keveyttä tästä ajatuksesta koko ajan enemmän. Olen vapaa!

Kuin johdatuksesta toissa päivänä ryhtyessäni keittämään kahvia, keittiöradiosta tuli Emilia Vuorisalmen Omien unelmien perässä -ohjelma. Kannattaa kuunnella! Emilian välittäjäainetutkimusta hermoston rauhoittamiseksi ja hyvän olon saamiseksi sekä enemmän tietoa rakkaushormonien mekanismeista jatkan nyt Emilian Rakkaus haltuun kirjan parissa. Palaan tämän asian äärelle vielä varmasti!

 

Uuden vuoden sain vastaanottaa niin mahtavien ihmisten seurassa ja hyvien energioiden vallitessa, että vaikka kuohuvaa meni hieman liikaa, ei ole paha olo ollut eikä morkkis. Tänään maistui jo kevyt lenkki lumipyryssä.


Rakkaudellista uutta vuotta sinulle!

Kommentit

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat