Pidätelty viha leuoissa

Mulla on pitkään ollut käytössä purentakiskot. Ne olisi voinut olla käytössä aktiivisemminkin, silloin kun ne ensi kertaa sain. Vasta suuhygienistikoulutuksen myötä ymmärsin hampaiden bruksaamisen vaikutukset hampaistoon, leuan niveliin ja lihaksiin. Ja viimeistään sitten, kun heräsin ja peiliin katsoessa etuhampaasta oli lohjennut pala. 

 

Eräässä sessiossa kerroin terapeutille unesta, johon heräsin. Olin noussut kyynärpäitteni varaan ja sihisin voimakkaasti irvistäen hampaitteni välistä minua ikävästi kohdelleelle läheiselle. 

 

Hahmoterapiaa hyödyntävä terapeuttini johdatteli minut pohtimaan, miksi en edes unessa voinut vain suoraan huutaa vihaani, kiukkani ja raivoani tuolle ihmiselle. Hänen mukaansa moinen hampaiden kiristely ja pureminen sisältää purkautumatonta vihaa. Viha on varastoituna leukani lihaksiin ja jäytää niveliä niin, että joskus leukani jää auki toiselta puolen, kun haukottelen huolimattomasti. Se muuten tekee kipeää! Kuvassa irvistys valkaisun jälkeen suuhygienistiopintojen viimeisenä keväänä.

 

Niinpä sain kotiläksyksi mennä voice massageen tai ihan suomeksi purentalihasten hierontaan. Olin käynyt pari vuotta aiemmin yhden kerran sellaisessa ja teki kyllä hyvää kireälle alueelle. Löysin sopivalta etäisyydeltä hierojan, johon olin aiemmin törmännyt instagramin ihmeellisessä maailmassa. Hieronta Katajankerkän Hannalle sitten kerroin tästä ajatuksesta vihasta leuoissa ja pohdimme yhdessä voisiko tässä olla perää ja taidamme olla samaa mieltä siitä, että kyllä. Mitä luulet? Puretko itse hampaita yhteen tai tiedätkö jonkun, joka kärsii ongelmasta? 

 

Hieronta oli ihana ja rentouttava ja toden totta, leuat tuntuivat vapailta ja tilavilta. Todella kipeitä paikkoja oli paljon ja nyt pitääkin varata aikaa vielä parille kerralle ja sitten ylläpitää tulosta. Hieronnan jälkeen sain aivan uuden viisauden ja vinkin. Purentalihaksilla on suora yhteys lantionpohjan lihaksiin. Tutkailin tätäkin asiaa tapani mukaan internetin tietoa tulvivassa virrassa lisää, ja kyllä tämä on ihan tiedostettu ongelma. 


Lantionpohjan lihaksia neuvotaan kovasti jumppaamaan ja pumppaamaan. Kovan työn tulos on kyllä aistittavissa… mutta mikä muu lihasryhmä on sellainen, jota aina vaan treenataan mutta ei koskaan opetella rentouttamaan tai hierota jumeja pois? Siinäpä pohdittavaa. Sain vinkin istua tennispallon tai pyyhekääreen päälle ja hengitellä, rentouttaa lantionpohjan lihaksia siihen. En ole vielä uskaltanut kokeilla. 

 

Lämmin suositus Hieronta Katajankerkkälle ja Hannan hoidon ilmapiiriin ja asiantuntemukseen!
Rennoin leuoin tiistaita kohti


Tua

Kommentit

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Mieheni on kova yönarskuttelija ja olen miettinyt, että hän voisi hammahoidossa käydä kysymässä jos purentakiskot voisivat auttaa häntä vähentämään öistä narskuttelua. Pidempään tämän jatkuessa ilmeisesti hampaat alkavat myös kärsiä kuten mainitset. Täytyy siis tilata hänelle aika täältä Tampereelta koska olen varma, että hän ei itse jaksaisi vaivautua käymään hammashoidossa asian takia. Yhden hammashoitolan sivut jo löysin joten toivottavasti narskutteluun osataan ottaa kantaa. https://www.dentapex.fi/palvelut/hammashoito

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ota yhteyttä!

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Suosituimmat